Afwerking gevelisolatie

Buitengevelisolatie bestaat uit twee onderdelen. Namelijk een isolatie en een afwerking met gevelbekleding. Het grote voordeel is dat je eigenlijk geheel vrij bent in de keuze van welke afwerking je wilt bovenop de gevelisolatie. Althans, als het mag van de gemeente. Voor een nieuwe afwerking van de gevel heb je wel een vergunning nodig.

Voor veel mensen is de afwerking vooral een esthetische keuze. Dit zijn de meest gekozen soorten afwerkingen:

  • Houten gevelbekleding – Hout is een van de meest duurzame bouwmaterialen en een uitstekende keuze als gevelbekleding. Het mooie is dat hout met de jaren verkleurt en iedere woning een authentiek en uniek uiterlijk geeft. Hout heeft minder onderhoud nodig dan veel mensen denken.
  • Crepi pleisterwerk – Houd jij van modern? Dan is crepi pleisterwerk iets voor jou. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren en texturen om je gevel geheel te personaliseren. Je kunt het pleisterwerk direct op de isolatieplaten aanbrengen. Er is geen extra constructie nodig. Daarom kan het pleisterwerk snel en goedkoop aangebracht worden.
  • Baksteen – Wie houdt er niet van een mooie en authentieke bakstenen muur? Het is daarom niet gek dat veel mensen voor deze afwerking kiezen. Toch heeft het meer voeten in de aarde dan de andere opties. Een bakstenen buitenmuur heeft zo zijn eigen fundering nodig.
  • Steenstrips – Mocht zo een fundering jou afschrikken, kies dan voor steenstrips. Die zijn maar 2 cm dik en extra licht. Een gevel van strips is haast niet van echte stenen te onderscheiden. Naast baksteen zijn er ook strips in allerlei andere steensoorten. Voor strips hoef je geen fundering aan te leggen en kan snel en goedkoop aangebracht worden.
  • Gevelpanelen – Je kunt ook kiezen voor panelen welke in verschillende materialen zoals HPL, aluminium of kunststof komen. De panelen zijn zeer sterk en licht van gewicht. Daardoor kan het snel en zonder al te veel gedoe geplaatst worden. Ook komen ze in verschillende kleuren en met verschillende effecten.