Aluminium

Vroeger zag je aluminium gevelbekleding eigenlijk alleen maar op bedrijfspanden. Dat is nu wel anders. Het wordt steeds populairder onder huiseigenaren. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van dit veelzijdige materiaal. Een aluminium gevelbekleding geeft jouw woning een moderne uitstraling en is heel goed te combineren met andere materialen. Het is een perfecte optie voor gevelrenovaties, afwerking van buitengevelisolatie en nieuwbouwwoningen. De voordelen zijn onder meer:

 • Onderhoudsarm
  Deze gevelbekleding behoeft eigenlijk geen onderhoud. Ja, je moet het eens in de zoveel tijd wel schoonmaken. Maar dat is het eigenlijk wel. Je hoeft aluminium niet te schilderen want het verkleurt niet. Kortom, aluminium is de droom van elk huiseigenaar.
 • Sterk en duurzaam
  Aluminium is een sterk soort metaal en is ontzettend goed bestand tegen regen, wind en zon. Ook vuil hecht zich maar moeilijk. Een aluminium gevel blijft jarenlang mooi.
 • Licht gewicht
  Deze eigenschap maakt het uiterst populair voor gevelrenovaties. Je kunt het met een gerust hart aan een bestaande gevel monteren. Het gewicht is maar een derde van andere metalen, terwijl het net zo sterk is.
 • Roest niet
  Metaal is berucht om de problemen met roest. Aluminium heeft dit probleem niet, het oxideert namelijk niet. Je zult dus nooit last krijgen van die lelijke roestplekken.

Aluminium gaat 75 jaar mee

Het grootste voordeel van aluminium is dat het een heel mensenleven lang meegaat. Als jij de aluminium gevelbekleding goed schoonhoudt, dan gaat het met gemak 75 jaar of langer mee. Eenmaal aangebracht heb je er bijna geen omkijken naar en je hoeft een aluminium gevel ook nooit te vervangen. De investering die je maakt verdien je dus met gemak terug. Zeker als je het aanbrengen van een aluminium gevel combineert met buitenmuurisolatie.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.