Crepi

Als jouw gevel aan een renovatie toe is, dan is een nieuwe crepi pleisterlaag een goede optie. Het leent zich bovendien erg goed om direct aan te brengen op nieuwe buitengevelisolatie. Crepi pleister geeft jouw woning een nieuw en fris uiterlijk. Crepi is een strakke en tijdloze afwerking die past bij ieder soort woning.

Crepi combineert ook goed met andere soorten gevelbekleding zoals hout, gevelleien en sidings. Een ander groot voordeel is de prijs. Je kunt en kunstharspleister of minerale sierpleister aan laten brengen vanaf €45 per vierkante meter gevel. De voordelen zijn dus onder meer:

 • Verschillende kleuren en texturen
 • Tijdloos en modern
 • Ideaal voor gevelrenovaties
 • Direct op isolatie aan te brengen
 • Goedkope optie

crepi

Er zijn 2 soorten crepi varianten:

 • 1) Kunstharspleister

  Je komt meerdere namen tegen voor kunstharspleister. Soms wordt het siliconenpleister of synthetische pleister genoemd. Het is allemaal hetzelfde. Deze crepi pleister wordt gemaakt van kunsthars en is daarom uiterst elastisch. Verder beschermt het jouw gevel tegen vocht, regen en vervuiling. De pleister is vloeibaar en daarom makkelijk op alle soort ondergronden aan te brengen.

 • 2) Minerale sierpleister

  Deze crepi variant wordt gemaakt van zand, cement en kalk. Daarom is het een damp-open pleisterlaag. Dat is vooral interessant voor woningen die vochtig zijn. Je wilt al dat vocht niet opsluiten in je woning. De minerale pleister is helaas wel wat gevoeliger voor vuil, mosgroei en scheurtjes.

Crepi direct op de isolatieplaten

De crepi pleister is vooral een interessante gevelbekleding voor buitenmuurisolatie. In tegenstelling tot andere soorten gevelbekleding, kun je crepi direct op de isolatieplaten smeren. Dat scheelt werk en materiaal. Met relatief lage kosten verhoog je jouw wooncomfort. En die kosten verdien je snel terug dankzij de verlaging van je stookkosten. De meeste huiseigenaren combineren EPS isolatieplaten met een crepi kunstharspleister.

Werkwijze crepi aanbrengen

Om scheurvorming en oneffenheden te voorkomen wordt crepi in verschillende lagen aangebracht.

 • Laag 1: gevelisolatie plaatsen
  Als eerste wordt isolatie aan de gevel gemonteerd met bijv. een lijm en speciale pluggen of in een frame. De dikte van de isolatie kan verschillen en is vaak tussen de 6 cm en 12 cm.
 • Laag 2: uitvlakkingsmortel en glasvezelbewapening
  Om het geheel te verstevigen wordt er op de gevelisolatie een uitvlakkingsmortel met glasvezelbewapening aangebracht.
 • Laag 3: voorstrijk
  Er komt bovenop de bewapening een voorstrijk en is dit bedoelt voor een goede hechting van de sierpleister.
 • Laag 4: sierpleister
  Als laatst wordt er een sierpleister op de gevel aangebracht en hoeft het alleen nog te drogen. Deze laag zorgt ervoor dat je huis er weer mooi uit komt te zien. De dikte en de kleur van deze laag kun je zelf bepalen.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.