Kaleien

Als jouw bakstenen gevel toe is aan een facelift, overweeg dan de optie om de gevel te kaleien. Dat is een traditionele schildertechniek met een natuurlijke verf van witte kalk. De kalk trekt deels in jouw bakstenen en zorgt ervoor dat de stenen een stuk beter beschermd worden tegen de weersinvloeden en vocht. Je gevel behoudt de authentieke look van bakstenen, maar dan in een fris wit of anders kleurig jasje. Het is een relatief goedkope optie om jouw gevel te renoveren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze kaleien schildertechniek toe te passen op een nieuwbouw gevel.

Voordelen van kaleien

Naast de lage prijs zitten er nog meer voordelen aan het kaleien van je gevel:

 • Camouflage
  Als jouw gevel niet zo mooi meer is, of als de gevel op meerdere plekken beschadigd is, dan kan kaleien al die oneffenheden camoufleren. Het is daarom ook zo populair bij mensen die hun bestaande gevel laten renoveren.
 • Authentiek
  De kalei wordt met een blokkwast aangebracht en bewaart daardoor de authentieke uitstraling van de bakstenen ondergrond. Deze verftechniek wordt al vele decennia lang gebruikt, vooral bij boerderijen. Veel huiseigenaren waarderen de lange geschiedenis van deze techniek.
 • Pigmenten
  Net als met moderne verf, kun je ook pigment toevoegen aan de kalei. Het is dus mogelijk om jouw gevel in jouw favoriete kleur te kaleien, welke dat ook is. Je hebt de volledige vrijheid.
 • Beschermt
  De kalei laag beschermt jouw gevel tegen zon, wind, regen en vuil. Het is een duurzame en milieuvriendelijke beschermlaag. Na het kaleien gaat jouw gevel weer jaren mee.
 • Damp open
  Dit is vooral een groot voordeel voor oude huizen die met vocht te kampen hebben. Door een damp open laag aan te brengen blijft dat vocht niet vastzitten in je woning.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.