Platen

Een gevel bekleden met gevelplaten wordt steeds populairder. Daarom is er tegenwoordig dan ook een ruime keuze van materialen en uitvoeringen. Je kunt een gevelplaat kiezen die past bij jou smaak en unieke stijl. Er zijn gevelplaten in alle mogelijke soorten, maten, texturen, kleuren en prijzen. Hieronder bespreken we de vijf meest gekochte soorten platen.

 • Kunststof platen
  Deze gevelplaten bestaan uit PVC gemengd met een ander materiaal zoals hout of aluminium. Ze combineren de beste eigenschappen van al die materialen. Kunststof platen zijn daarom duurzaam, vergen weinig onderhoud en zijn makkelijk te plaatsen. Duur zijn ze ook niet. Je koopt kunststof platen al van €45 per m2.
 • Vezelcement platen
  Natuurlijke vezels worden vermengd met zand en cement om deze gevelplaten te maken. Onder hoge druk wordt het mengsel tot platen geperst. Ze zijn daarom brandveilig, sterk, vormvast en vergen ook weinig onderhoud. Ze kosten €40 per m2.
 • Minerale wol platen
  Deze platen isoleren goed omdat ze gemaakt zijn van minerale wol en thermo harsen. Het is een uiterst duurzaam materiaal. De platen zijn licht van gewicht, goed bestand tegen regen en vocht en zijn brandveilig. Je plaatst minerale wol platen al vanaf €35 per m2.
 • HPL platen
  De afkorting betekent High Pressure Laminate, wat wil zeggen dat het onder hoge druk geperste houtvezel platen zijn. Deze platen zijn duurzaam, brandveilig, makkelijk schoon te houden en zijn bestendig tegen vocht en zonlicht. HPL platen zijn te krijgen vanaf €30 per m2.
 • Keramische platen
  Zoals de naam suggereert, worden deze platen van kleiachtig materiaal gemaakt. Keramische platen hebben dezelfde duurzame eigenschappen als bakstenen. Deze platen vergen weinig onderhoud en zijn kleurvast. Het is de duurste optie van deze vijf, namelijk €45 per m2.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.