Sandwichpanelen

Je kent de sandwichpanelen vast wel als dakbedekking. Er bestaat ook een variant om de gevel mee te bekleden. Ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een sandwichpaneel bestaat uit drie lagen: een dunne bovenplaat, een onderplaat en vulmateriaal. De platen zijn vaak van een metaalachtig materiaal gemaakt. Dat maakt de sandwichpanelen waterdicht en geeft het stevigheid. De vulling is de isolatielaag en bestaat meestal uit PUR, steenwol of PIR. Je kunt kiezen uit verschillende diktes, ieder met zijn eigen isolatiewaarde.

Voordelen sandwichpanelen

Zoals de naam al suggereert, zit de isolatie tussen twee metalen platen 'gesandwicht'. De platen worden in een fabriek samengeperst waardoor ze heel erg sterk zijn en jouw woning beschermen tegen de ergste weersomstandigheden. Daarnaast zijn de platen ook nog eens super licht en makkelijk te plaatsen. De voordelen samengevat:

 • Makkelijke installatie
  Een sandwichpaneel is eigenlijk twee bouwlagen in één. Het combineert de isolatielaag en de buitenschil van de gevel. Verder zijn de platen licht en zeer gemakkelijk aan de woning te bevestigen. Je schroeft de platen simpelweg op metalen profielen die op de woning bevestigd zijn. De naden van de platen overlappen zodat de gevel meteen ook waterdicht is.
 • Hoge isolatiewaarde
  Sandwichpanelen staan bekend om hun hoge thermische rendement. Het isoleert daarom zeer goed zowel bij koude als bij warme temperaturen. Sandwichpanelen houdt de warmte binnen en de kou buiten. De tussenlaag bestaat meestal uit steenwol of PIR. Er zijn sandwichpanelen met verschillende R-waardes. Er is dus altijd wel een paneel geschikt voor jouw project.
 • Snelle plaatsing
  Deze panelen zijn in een zeer korte tijd te plaatsen. Na het monteren van profielen op de bestaande gevel, schroef je de sandwichpanelen er in no-time op.
 • Groot assortiment kleuren en texturen
  Je kunt sandwichpanelen krijgen in alle kleuren van de regenboog. Ook bestaan er verschillende texturen, zoals een vlakke plaat, korrelige structuur of geribbelde profielen.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.