Steenstrips

Steenstrips zijn dunne stroken steen die je gemakkelijk op de gevel aanbrengt. Het is gemaakt van echt steen en daarom geeft het je woning diezelfde authentieke uitstraling. Het is haast niet te onderscheiden van een echte bakstenen muur. Omdat het zo licht is, is het ideaal voor renovatie- en isolatiewerkzaamheden. Er is namelijk geen extra fundering voor nodig, wat wel het geval is bij een buitenmuur van baksteen. De voordelen van steenstrips zijn onder meer:

  • Makkelijk aan te brengen op iedere woning
  • Op maat te zagen op de bouwplaats
  • Flinterdun en daarom heel erg licht
  • Perfect te combineren met isolatiepanelen
  • Authentiek gevoel van een stenen gevel
  • Ruime keuze uit verschillende steensoorten

grijze steenstrips

Isolatie en steenstrips

Er zijn twee opties om steenstrips aan te brengen op nieuwe isolatieplaten. Je kunt de isolatieplaten aan de buitenzijde van je woning aanbrengen en dan vervolgens de steenstrips op de isolatie plakken met een speciale lijm. Zo is je woning lekker ingepakt en zit jouw gevel er weer als nieuw uit. Het is aan de andere kant ook mogelijk om de steenstrips te schroeven op horizontale metalen vijzen. Dan blijft er ruimte voor ventilatie en kun je de gevelbekleding in de toekomst makkelijk veranderen als je wilt.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.