Kosten buitengevelisolatie

Een gemiddelde woning in Vlaanderen verdient de kosten voor nieuwe buitengevelisolatie binnen negen jaar weer terug. De kosten hangen af van verschillende factoren. Hoe groot jouw huis is, of de bouwvakkers makkelijk overal bij kunnen, welke gevelbekleding je uitkiest en ga zo maar door. Het is dus noodzakelijk om een offerte te laten maken voor jouw specifieke situatie. Ter indicatie hebben we de gemiddelde kosten per type woning op een rij gezet (is de totale m2 aan gevel; dus voorgevel + achtergevel/zijkant(en)):

  • Klein woonhuis met 25 m2 gevel: €3.000
  • Rijtjeshuis met 60 m2 gevel: €7.000
  • Hoekwoning met 70 m2 gevel: €8.500
  • Twee-onder-één-kap met 90 m2 gevel: €12.500
  • Vrijstaand woonhuis met 130 m2 gevel: €17.500

prefab gevel

Soorten buitengevelisolatie

De buitengevelisolatie heeft als doel jouw huis beter te isoleren. Het is een investering, maar dat verdien je snel terug omdat je minder stookkosten gaat betalen. Maar misschien wel het grootste voordeel is dat je jouw gevel opnieuw mag gaan bekleden. Dit is bij uitstek de mogelijkheid om je woning een frisse look te geven. Je kunt de gevelisolatie bijvoorbeeld bekleden met duurzaam hardhout. Dat wordt tegenwoordig steeds populairder. Je kunt ook kiezen voor bakstenen, dat geeft jouw woning een gezellig en knus aanblik. Ben je meer van een moderne woning, kijk dan eens naar de opties voor sidings.

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.