Plaatsing

De plaatsing van buitengevelisolatie biedt veel voordelen, maar het is natuurlijk niet gratis. Er zijn soms best forse kosten aan verbonden. Toch is het eigenlijk in alle gevallen een goede investering die jou op termijn een mooi rendement oplevert.

Wat kost de plaatsing van buitengevelisolatie?

Er zijn specifieke factoren die van invloed zijn op de kosten van buitengevelisolatie. Zo maakt het uit welk materiaal je kiest als isolatie en als nieuwe gevelbekleding. Er bestaan uiteraard goedkope en dure opties. Hierna volgt een indicatie van de kosten voor de plaatsing van buitengevelisolatie (totale gevel, voor- en achtergevel/zijkant(en)):

  • Gevel van 25 m2 (klein woonhuis): €3.000
  • Gevel van 60 m2 (rijtjeshuis): €7.500
  • Gevel van 70 m2 (hoekhuis): €8.500
  • Gevel van 90 m2 (twee onder één kap): €12.500
  • Gevel van 130 m2 (vrijstaande villa): €17.500

eps-platen isolatie

Het materiaal bepaalt vooral de prijs

Op de kosten voor de arbeid en het steigermateriaal heb je als klant niet veel invloed. Jouw woning en de specifieke ligging en hoogte van het bouwwerk zijn bepalend. Wel heb je invloed op de keuze van zowel het isolatiemateriaal als de gevelbekleding. Als je gaat voor bijv. een luxe afwerking met tropisch hardhout ben je natuurlijk een stuk duurder uit dan als je kiest voor crepi pleisterwerk. Het materiaal is goed voor ongeveer 40% tot 50% van de totaalprijs.

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.