Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Buitengevelisolatie Vosdoncken

Het isoleren van de buitenmuren van jouw woning in Vosdoncken heeft als grote voordeel dat jouw stookkosten omlaag gaan en dat jouw woning lekker warm blijft binnen. Die nare koude trek die je kan voelen wordt iets van de verleden tijd. Bijkomend voordeel, je kan meteen een nieuwe gevelbekleding kiezen. Krijgt je woning ook nog een mooie make-over.

Op Buitengevelisolatie.be vind je informatie over de 3 soorten muurisolatie en de prijzen per m2. Daarnaast kunnen we je ook vrijblijvend in contact brengen met max. 4 isolatiebedrijven uit Vosdoncken e.o. voor gratis offertes op maat.

warmteverlies muur appartement

Soorten gevelisolatie

Er zijn 3 soorten ‘buitengevelisolatie’, ook wel ‘muurisolatie’ genoemd, deze zijn:

Samengevat zijn de voordelen van buitengevelisolatie onder meer:

 • Lagere vaste lasten – Zodra jouw woning in Vosdoncken beter geïsoleerd is, verlies je minder warmte. Je hoeft dus minder te stoken en gaat per maand minder betalen voor energie en gas. Hoe beter je isoleert, hoe hoger de besparing.
 • Comfort – De warmte blijft in je woning en zorgt voor extra comfort. Zo heb je bijv. minder last van tocht en is er een constantere binnentemperatuur.
 • Geluidwerend – Isolatie is ook geluidsdempend en helpt lawaai buitenshuis te houden.
 • Duurzaam – Als je minder stookt produceer je minder CO2 en verklein je dus jouw ecologische voetafdruk.
 • Levert geld op – Jouw huis wordt meer waard na de gevelrenovatie. Die meerwaarde steek je gewoon in je zak.

Gevelwerken in Vosdoncken

Gevelwerken voer je het beste zo vroeg mogelijk uit, omdat kleine probleempjes snel kunnen uitgroeien tot dure problemen. Er zijn dus vele gevelwerken die je kunt laten uitvoeren. De meest gangbare opties vind je hier op een rijtje.

 • Reinigen: iedere gevel heeft baat bij een regelmatige reinigingsbeurt, vooral als je in de stad woont maar ook in landelijk gebied heeft dit nut. Zure regen is funest voor je gevel en uitlaatgassen kunnen ook ernstige schade aanrichten. Verder is mosgroei, schimmelvorming en andere begroeiing ook erg slecht. Deze stoffen en planten kunnen je stenen beschadigen waardoor deze niet meer waterdicht zijn. Daarnaast zal water in je gevel in de winter uitzetten en barsten en scheuren kunnen veroorzaken. Reinigen is dus een erg goede voorzorgsmaatregel voor als je de levensduur van je gevel wilt verlengen.
 • Impregneren: veel mensen kiezen er ook voor om na de gevelwerken deze te laten impregneren. Je stenen worden dan behandeld met een waterafstotend middel dat diep intrekt en je gevel waterdicht maakt. Ook zal het voor begroeiing veel moeilijker zijn om wortel te schieten en zal vuil zich minder makkelijk aan kunnen hechten.
 • Voegwerk: voegen hebben maar een bepaalde levensduur waarna ze broos zullen worden en zullen gaan kruimelen of barsten. Zo kan er water je gevel binnendringen wat voor vochtproblemen kan zorgen en schade kan aanrichten als het vriest. Tijdens voegwerk wordt de oude voeg verwijderd (machinaal of met de hand) en wordt een nieuwe geplaatst. Als je stenen zich nog in goede staat verkeren kan je gevel er zo weer vele jaren tegenaan.
 • Stenen repareren of vervangen: defecte stenen zullen ook vervangen moeten worden en dit doe je het beste zo snel mogelijk. Laat je ze zitten dan kan je hele gevel gaan barsten en dan is de reparatie aanzienlijk duurder. Defecte stenen kunnen individueel worden verwijderd en worden schoongemaakt en gerepareerd of vervangen.
 • Schoorsteenrenovatie: alle bovenstaande werkzaamheden kunnen ook worden toegepast op je schoorsteen. Deze bestaat vaak uit hetzelfde materiaal als je gevel en mag dus niet worden vergeten.

Wil je weten wat gevelwerken en/of buitenmuurisolatie jou gaat kosten? Kom dan vrijblijvend in contact met gevelwerkers en/of isolatiebedrijven in jouw regio Vosdoncken en vraag gratis tot 4 offertes.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten