Wanneer buitenmuren isoleren?

Het isoleren van je buitenmuren heeft als grote voordeel dat jouw stookkosten omlaag gaan en dat jouw woning lekker warm blijft van binnen. Die nare koude trek die je soms kan voelen wordt iets van de verleden tijd. Want de kou krijgt nu weinig kans om jouw woning binnen te treden als je zo een dikke laag isolatie om je woning heen aanbrengt. Bijkomend voordeel, je kan meteen een nieuwe gevelbekleding kiezen. Krijgt je woning ook nog een mooie make-over.

Vijf redenen om je buitenmuren te isoleren:

 • Geen spouw
  Het is goedkoper om je spouw te isoleren. Maar niet alle huizen hebben een spouwmuur. Zeker niet als ze voor 1920 gebouwd zijn. Als jij geen spouwmuur hebt, is het een goed idee om de buitenmuren te isoleren.
 • Kleine spouw
  Het kan ook zijn dat je wel een spouw hebt, maar dat die te smal is. Ook dan is buitengevelisolatie de beste optie.
 • Dubbele isolatie
  Je kunt ook kiezen om zowel de spouw als de buitenmuur te isoleren. Hoe beter je woning ingepakt is, hoe lager jouw stookkosten. Wel moet je extra letten op de ventilatie van je woning.
 • Gevelrenovatie
  Als jouw buitenmuur vies en beschadigd is en toe is aan een renovatie, dan is dat een uitstekend moment om ook meteen je buitenmuren te laten isoleren. Sla je twee vliegen in één klap.
 • Duurzame woning
  Wil jij een energieneutraal of passief huis? Dan is het nodig om jouw woning zeer goed te isoleren. Het isoleren van de buitenmuren is dan essentieel voor het succes van de verduurzaming.

isolatieplaten buitengevel

Wat kost buitenmuren isoleren?

Je ziet dat er veel opties zijn. De kosten voor het isoleren van de buitenmuren wisselen dan ook erg. De specifieke kenmerken van jouw woning en jouw doelstellingen bepalen de hoogte van de kosten. Om toch een indicatie te geven kun je ervan uitgaan dat het aanbrengen van buitengevelisolatie op een rijtjeshuis je minimaal €7.000 gaat kosten.

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.