Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Checklist

Er is reden genoeg om te overwegen gevelisolatie aan te brengen. Maar waar moet je allemaal op letten? Om jou een beetje op weg te helpen hebben we een checklist gemaakt met enkele aandachtspunten.

 • Heb je een spouw?
  Niet alle woningen hebben een spouwmuur. Andere woningen hebben weer hele nauwe spouwen. Check altijd eerst even wat het geval is bij jouw woning. Want het aanbrengen van spouwisolatie is goedkoop, eenvoudig en snel. Maar het lukt niet altijd om het gewenste resultaat te behalen en een goed rendement te bereiken.
 • Is buitenmuurisolatie een optie?
  Als je geen spouw hebt, of dat deze niet voldoende valt te isoleren, kijk dan naar de opties voor buitengevelisolatie. Kan dat bij jouw woning? Staat de gemeente dat toe? En zo ja, wat zijn dan de mogelijkheden?
 • Kies het isolatiemateriaal
  De keuze van het materiaal is geen makkelijke, zeker niet voor een leek. Er zijn zoveel opties. Bedenk eerst voor jezelf wat je belangrijke eigenschappen vindt. Is de prijs doorslaggevend? Of misschien wil je per se de duurzaamste optie? Welke R-waarde wil je bereiken? Ook moet je bijna altijd voldoen aan bepaalde (materiaal)eisen om een premie voor de werken te krijgen. Dit zijn allemaal factoren die bepalend zijn voor de keuze van het isolatiemateriaal.
 • Wat is je budget?
  Voor jouw budget moet je drie dingen in de gaten houden. Natuurlijk hoeveel geld je op de bank hebt om aan dit project uit te geven. Maar check ook even of er premies zijn. Dat kan een hoop geld schelen. Verder is het belangrijk om te berekenen hoeveel geld je gaat besparen per maand. Dit bepaalt hoe lang de terugverdientijd is.
 • Welke gevelbekleding?
  In het geval van buitengevelisolatie zul je ook een nieuw gevelmateriaal moeten kiezen. Wil je een strakke afwerking met pleisterwerk? En zo ja, in welke kleur en met welke textuur? Of ga je toch liever voor een natuurlijke look met houten sidings? Of misschien houd je meer van een traditionele bakstenen gevel?

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten