Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Prijzen per m2

De kosten voor gevelisolatie bestaan uit drie elementen, namelijk arbeid, materiaal en machines. Dat laatste is meestal maar een paar procent van het totaal. Het gaat meestal om steigermateriaal en soms om een kraan. Op de kosten van arbeid heb je vaak weinig invloed, maar op de kosten van het materiaal wel. Je hebt namelijk de keuze tussen simpelere en goedkopere soorten gevelbekleding en duurdere luxe materialen. Wel is het zo dat als je meer vierkante meters gevel hebt, de prijs per m2 daalt.

De prijzen per m2 voor buitengevelisolatie zijn:

  • Binnenmuurisolatie: €80 – €110
  • Buitengevelisolatie: €120 – €145
  • Spouwmuurisolatie: €8 – €25

isolatieplaten doorsnee woning

Soorten gevelisolatie

Je ziet meteen al waarom spouwmuurisolatie zo populair is. Het kost je het minst en is ook nog eens supersnel aangebracht. Ook heb je geen vergunning nodig. Je moet dan natuurlijk wel spouwmuren hebben. Bij oudere huizen van voor 1920 is dat namelijk niet altijd het geval.

Het voordeel van buitengevelisolatie echter, is dat je meteen jouw gevel een nieuwe look kan geven. Je kunt namelijk een nieuw materiaal kiezen of de kleur van de gevel veranderen. Het is bovendien een investering die je binnen maximaal tien jaar weer terugverdient. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een premie te krijgen. Kortom er zijn veel aspecten om te beschouwen, die niet alleen maar van de prijs per m2 afhankelijk zijn.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten