Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Soorten gevelbekleding

Als jouw woning geen spouw heeft dan kun je het beste buitengevelisolatie laten aanbrengen. Het grote voordeel daarvan is dat je dan vrij kan kiezen welke gevelbekleding je wilt. Ook heb je meer invloed op de dikte van het isolatiemateriaal, waardoor je optimaal voordeel kan halen uit een duurzaam geïsoleerde woning. Hoe minder warmte je verliest, hoe lager de stookkosten. En hoe lager de stookkosten, hoe groter jouw besparing.

crepi

De keuze aan de soorten gevelbekleding is eindeloos. Van goedkoop tot duur. Van authentiek tot luxe en modern. In Vlaanderen kiezen de meeste huiseigenaren voor een van de volgende vier opties:

 • Crepi pleisterwerk: modern en goedkoop
  Verreweg de meeste huiseigenaren kiezen crepi pleisterwerk als nieuwe gevelbekleding. Niet alleen omdat ze van een koopje houden, maar juist omdat het zo een strakke en moderne afwerking heeft. Ook is het snel aan te brengen en zijn de renovatiewerkzaamheden zo weer voorbij.
 • Steenstrips: slank en natuurlijk
  Steenstrips staan bekend om hun slanke afwerking, ze zijn ongeveer 2 cm dik. Er zijn allerlei steensoorten te krijgen, ook gewoon baksteen. Het voordeel is dat de strips veel lichter zijn en sneller aan te brengen. De steenstrips zijn haast niet van echt steen te onderscheiden.
 • Baksteen: authentiek en stijlvol
  Dit is een van de duurste opties. Mensen die van een authentiek huis houden kiezen hiervoor. Een extra buitenmuur van baksteen heeft namelijk ook een fundering nodig. Dat kost natuurlijk extra tijd en geld.
 • Houten gevelbekleding: natuurlijk en warm
  Het is een van de duurzaamste materialen, zeker als je voor thermisch gemodificeerd hout kiest met een FSC keurmerk. Het geeft jouw woning een vriendelijk uiterlijk. Het is een materiaal dat steeds meer in de mode begint te raken.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten