Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Werking

De werking van buitengevelisolatie is te vergelijken met het dragen van een winterjas. Met deze manier van isoleren geef je jouw woning een jas om zich warm te houden in de koude winter. Deze ‘jas’ bestaat uit twee lagen, de isolatielaag en de gevelbekleding. De isolatielaag wordt direct op de bestaande gevel aangebracht en daaromheen komt een gevelbekleding, welke het isolatiemateriaal tegen de regen, zon en wind beschermt.

Op de foto hieronder is te zien dat de buitenmuren op sommige plekken wel erg warm (donker rood) zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling omdat er op die plekken veel warmte verloren gaat. Er wordt dus onnodig veel gestookt en dat kost veel geld.

thermische foto van woning

Soorten gevelisolatie

Buitengevelisolatie is niet de enige manier om jouw gevel te isoleren. Als je een spouwmuur hebt, dan kan het voldoende zijn om die vol te spuiten met glaswolvlokken of PUR expanderend schuim. Overigens, ook als je kiest voor buitengevelisolatie is het nodig om de spouw te vullen om geen isolatiewaarde te verliezen. Er zijn ook mensen die kiezen voor binnenmuurisolatie. Dit kan soms de enige optie zijn bij een appartement waar je aan de gevel niets mag veranderen. Het geeft echter een hoop rommel en je verliest vierkante meters woonruimte. Buiten de praktische aspecten is het ook belangrijk om de kosten van deze 3 keuzes die je hebt in ogenschouw te nemen.

De kosten van gevelisolatie zijn:

  • Spouwmuurisolatie: €8 – €25 per m2
  • Binnenmuurisolatie: €80 – €110 per m2
  • Buitengevelisolatie: €120 – €145 per m2

In 9 jaar je investering terugverdienen

Hoe beter je isoleert en hoe meer je dus kunt besparen op de stookkosten, hoe sneller je de investering terugverdient. Voor het aanbrengen van buitengevelisolatie op een gemiddelde woning kun je uitgaan van 9 tot 10 jaar terugverdientijd. Een gevel gaat veel langer mee. Zeker zo een dertig jaar. Dat betekent dat je daarna nog 20 jaar de besparing gewoon in je zak steekt. Bovendien stijgt de verkoopwaarde nadat je buitengevelisolatie hebt aangebracht. Ook dat extraatje kun je gewoon in je zak steken.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten