Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Vergunning

Als je jouw woning van buiten gaat isoleren dan verander je het aanzicht van je gevel. In Vlaanderen is het niet noodzakelijk om een vergunning aan te vragen voor esthetische veranderingen aan een gevel. Toch kan het zijn dat er wel bepaalde regels ed. gelden. Daarom is het verstandig om contact op te nemen met je gemeente voordat je begint met de werken.

Bij het plaatsen van spouwmuurisolatie wordt de gevel na de werken niet veranderd, daarom wordt vaak voor deze vorm van isoleren gekozen.

woningen

Aandachtspunten vergunning

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden bij werken aan de buitengevel:

 • EPB-eisen
  De overheid heeft wetten waarin allerlei bouwkundige eisen opgesteld staan. Daar moeten woningen en gevels aan voldoen. Zo staat er bijvoorbeeld dat een nieuwe gevel een minimale R-waarde van 1,3 moet hebben als het om een renovatie gaat en 4,5 als het een nieuwbouwwoning is. Ook zijn er regels op het gebied van geluiddemping.
 • Erfgrens
  Je mag natuurlijk niet buiten je eigen erf bouwen. Ook niet als het maar om een paar centimeter gaat. Als jouw gevel nu op de erfgrens staat, dan kun je op die gevel geen buitengevelisolatie aanbrengen.
 • Begin op tijd
  Een vergunning krijgen kost tijd (als dat nodig is). Buurtbewoners krijgen ook tijd om bezwaar te maken op jouw plannen. Begin dus op tijd met het aanvragen van de vergunning om vertraging te voorkomen.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten