Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Terugverdientijd

Het aanbrengen van buitengevelisolatie heeft veel voordelen, maar er zitten natuurlijk ook kosten aan. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Maar echt goedkoop is het nooit. Je betaalt voor materiaal en bent ook veel kwijt aan de arbeid om de isolatieplaten en nieuwe gevelbekleding aan te laten brengen. Gelukkig is het grootste voordeel van deze werken de besparing op de vaste energiekosten. Door die jaarlijkse besparing verdien je jouw investering op den duur weer terug. Daarnaast wordt je woning ook meer waard en kun je extra terugverdienen met de overwaarde.

steenwol muurisolatie

Gemiddelde prijs buitengevelisolatie

Je kunt kiezen voor crepi, hout, gevelleien, spuitkurk, bakstenen of bijvoorbeeld voor steenstrips. Iedere gevelbekleding heeft zijn eigen prijskaartje. Ook maakt het verschil welk isolatiemateriaal je kiest. Houtvezelplaten zijn vaak duurder dan isolatie met PIR schuim. Hoe het ook zij, je moet er in ieder geval vanuit gaan dat je meer dan €7.000 kwijt bent voor een gemiddeld rijtjeshuis. In dit voorbeeld gaan we uit van een 30 m2 voorgevel en 30 m2 achtergevel.

De terugverdientijd is gemiddeld 9 jaar

De terugverdientijd verschilt per project. Het hangt af van de precieze kosten voor het aanleggen van de buitengevelisolatie, nieuwe gevelbekleding en de besparing die het jou oplevert. Als algemene vuistregel geldt dat je de investering in 9 tot 10 jaar terugverdient. Gezien het feit dat de nieuwe gevel zeker 30 jaar meegaat, steek je de besparing de 20 jaar erna gewoon in je zak. En vergeet niet dat de hogere verkoopwaarde je ook nog geld oplevert zodra je de woning verkoopt.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten