Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Gevelrenovatie

Gevels hebben geen eeuwige levensduur. Na verloop van tijd worden ze aangetast en vermindert het isolerende effect. Ook wordt het aanzicht steeds minder mooi. Er komt dus een moment dat je om esthetische redenen of economische redenen een gevelrenovatie moet gaan uitvoeren. Als je de gevelrenovatie grondig laat doen en ook de kans aangrijpt om je woning beter te isoleren, dan kun je de investering binnen een jaar of negen al weer terugverdienen.

Het kan nog sneller trouwens als jouw gemeente premies geeft voor het verduurzamen van je gevel. Check dit altijd eerst even alvorens je plannen gaat maken.

gevelonderhoud

Soorten gevelrenovatie

Je kunt je gevel renoveren door simpelweg je voegen te laten vernieuwen. Dat is niet al te kostbaar en helpt al iets mee aan de isolatie van je woning. Als je een spouwmuur hebt kun je die laten vullen. Mocht je een andere buitengevel willen, dan kun je een complete buitengevelisolatie laten uitvoeren. Dit zijn de gemiddelde prijzen voor de verschillende opties om je een idee te geven:

  • Spouwmuurisolatie: €8 per m2
  • Vervangen van voegwerk met slijpwerk: €10 per m2
  • Vervangen van voegwerk met hakhamers: €15 per m2
  • Buitengevelisolatie: €25 per m2

Voordelen buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is de duurste optie van gevelrenovatie. Maar deze optie biedt je ook de meeste voordelen. Ten eerste heb je de vrijheid om jouw gevel een compleet andere look te geven. Houd je van modern, kies dan voor pleisterwerk. Wil je een natuurlijk ogende gevel, dan past een houten gevelbekleding beter bij jou. De opties zijn eindeloos. Tevens heb je mogelijkheid om jouw gevel extra goed te isoleren. Dat betekent dat je een beter wooncomfort krijgt en extra veel bespaart op je stookkosten. Uiteindelijk is dat een win-win situatie. Want hoe meer je bespaart, hoe sneller je de investering terugverdient. Vaak kan dat al binnen 9 jaar.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers