Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Nadelen van buitengevelisolatie

Ook kleven er nadelen aan buitengevelisolatie en is het goed om hiervan op de hoogte te zijn alvorens een aannemer in de arm te nemen of zelf aan de slag te gaan. Een overzicht:

 • Nieuwe gevelbekleding
  Als je buitengevelisolatie laat aanbrengen zal je ook nieuwe gevelbekleding moeten aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten sidings of traditionele bakstenen. Wat je ook kiest, het geeft extra werk en kost jouw meer tijd en geld.
 • Niet overal mogelijk
  Als jouw gevel aan de rand van je perceel staat, mag je de gevel niet dikker maken. Dat betekent dat het niet mogelijk is om op die secties je huis beter te isoleren (behalve als het mogelijk is om spouwmuurisolatie te laten plaatsen).
 • Vergunning aanvragen
  Zodra je iets met de buitenzijde van je woning wilt doen, heb je bijna altijd een vergunning nodig.

Alternatieven voor buitengevelisolatie

Mochten de nadelen te groot zijn voor jou, dan kun je ook op andere manieren je gevel beter isoleren. Wat dacht je van spouwmuurisolatie? Die kan zo in de bestaande spouwmuur gespoten worden. Dus daar heb je geen vergunning voor nodig en het zal je ook minder kosten dan buitengevelisolatie. Ook aan de binnenzijde van de muren kun je isoleren, maar dit geeft veel gedoe en wordt het bewoonbare oppervlak van je huis kleiner.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten