Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Prijsopbouw van buitengevelisolatie

Als jouw woning voor 1990 gebouwd is, dan is de kans groot dat er nogal wat verbeterd kan worden aan de gevel. Het lijkt veel te kosten, maar uiteindelijk verdien je de investering dubbel en dwars terug. Meestal al in een jaar of negen. Maar waar zijn die kosten voor buitengevelisolatie nu uit opgebouwd?

Je betaalt het meest voor de arbeid

De prijsopbouw van buitengevelisolatie bestaat uit drie kostenposten. Namelijk de kosten voor arbeid, machines en voor het materiaal. Arbeid staat voor de bouwvakkers die op de dag de gevel komen renoveren. Hoe lastiger jouw project, hoe meer tijd ze nodig hebben om de klus te klaren. Ook de kosten voor machines stijgen naarmate jouw project moeilijker te bereiken is, of als er veel in de hoogte moet worden gewerkt. Op de materiaalkosten heb je wel invloed. Immers, je kunt zelf bepalen welke gevelbekleding er straks komt. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

  • Arbeid: 56% van de totale kosten
  • Isolatiemateriaal: 42% van de totale kosten
  • Machines: 2% van de totale kosten

isolatieplaten

Gemiddelde prijs buitengevelisolatie

Nu je weet hoe de prijsopbouw van buitengevelisolatie is, wil je natuurlijk ook weten wat het dan allemaal gaat kosten bij elkaar. Net als met alles, hangt de uiteindelijke prijs af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld jouw keuze voor het isolatiemateriaal, hoe snel er gewerkt kan worden en hoeveel vierkante meter gevel je hebt. Voor een gemiddeld rijtjeshuis met twee gevels van 30 m2 elk, kun je rekenen op totale kosten tussen de €7.000 en €9.000.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten