Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Voordelen van buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is een duurzame manier om jouw huis beter te isoleren. Hoe beter je jouw gevel isoleert, hoe minder warmte je verliest naar buiten toe. Omdat de warmte dan in jouw huis opgesloten zit, hoef je minder te stoken om het lekker warm te houden binnen. En dat is in het milde klimaat van België geen overbodige luxe. Ook zal je minder temperatuurschommelingen ervaren waardoor je een beter wooncomfort hebt en minder last zal hebben van vocht.

Vier grote voordelen van buitengevelisolatie op een rijtje:

 • Lagere stookkosten
  Met nieuwe buitengevelisolatie hoef je logischerwijs minder te stoken. De warmte verdwijnt immers minder snel naar buiten. Je huis is dus warmer en je betaalt minder stookkosten. De besparing kan flink oplopen.
 • Meer wooncomfort
  Een warm huis verhoogt het wooncomfort. Met een betere isolatie voel je minder tocht en zal het minder snel afkoelen.
 • Goed voor het klimaat
  Als je minder stookt, dan stoot je dus ook minder CO2 uit. Dus met een betere gevelisolatie draag je jouw steentje bij aan een groene toekomst.
 • Je huis wordt meer waard
  Hoe beter jouw huis geïsoleerd is, hoe hoger de verkoopwaarde. Goed geïsoleerde huizen zijn populair op de huizenmarkt.

bakstenen muur

Nieuwe gevel met buitengevelisolatie

Naast deze voordelen is er nog een reden waarom huiseigenaren ervoor kiezen hun woning aan de buitenkant te laten isoleren. Het biedt de mogelijkheid om de gevel een facelift te geven. Je kunt namelijk meteen kiezen voor een nieuwe gevelbekleding. Je kunt dat helemaal naar eigen smaak doen. Maar wel binnen de regels van de gemeente natuurlijk.

Je kunt je gevel met hout bekleden voor een warme uitstraling, of met crepi pleister voor een moderne look. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk ook aan: sidings, steenstrips, kaleien, bakstenen en beton. Zo sla je twee vliegen in één klap.

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten