Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Bakstenen

Traditioneel werden de meeste buitengevels in bakstenen opgetrokken. Tegenwoordig zijn er veel andere opties, maar blijven bakstenen uiterst populair. Dat heeft te maken met de karakteristieke uitstraling van de bakstenen. Ook straalt een bakstenen gevel veiligheid en duurzaamheid uit.

De tijd dat er alleen maar donkerrode bakstenen waren, ligt gelukkig ver achter ons. Nu hebben we een ruime keuze uit lichte en donkere bakstenen. Elk soort bakstenen heeft zijn eigen unieke vorm en uiterlijk en kun je meer dan 3.000 verschillende soorten bakstenen krijgen.

renoveren buitenmuur

Soorten bakstenen

Bakstenen worden over het algemeen onderverdeeld in vier categorieën. Dit gebeurt op basis van het productieproces en de daaruit volgende eigenschappen.

 1. Handvorm bakstenen
  Deze baksteen heeft een ruw oppervlak. Iedere steen heeft een unieke vorm, alsof ze met de hand gemaakt zijn. Ze worden niet meer met de hand gemaakt natuurlijk, maar met machines die de verscheidenheid in vorm nabootsen.
 2. Strengpers bakstenen
  In tegenstelling tot de handvorm zijn deze gevelstenen strak afgelijnd en uniform. Deze bakstenen worden in een vorm geperst en hebben daarom een glad oppervlak. Deze baksteen is populair bij moderne huizen en worden in verschillende kleuren vervaardigd.
 3. Vormbakstenen
  De randen van deze bakstenen zijn rommelig en in beperkte mate afgebrokkeld. Deze bakstenen lijken ouder dan ze zijn. Gevels van vormbakstenen lijken al een tijdje te bestaan, terwijl ze toch echt gloednieuw zijn. Je zou het kunnen vergelijken met gerafelde jeans kopen.
 4. Wasserstrich bakstenen
  Deze categorie bakstenen is vrij nieuw. Het zijn gevelstenen die lijken op de bakstenen die je op straat ziet. Het combineert het ruwe oppervlak van een handvorm baksteen met de strakke aflijning van de strengpers baksteen. Het zorgt voor een interessante en levendige gevelafwerking.

Bekijk de andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten