Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Sidings

Er zijn vele soorten gevelbekleding. Als er aan de buitenkant een nieuwe isolatie wordt aangebracht, ben je vrij om daaromheen te kiezen voor een nieuwe gevelbekleding. Sidings zijn een moderne optie die veel voordelen biedt. Het is een duurzaam materiaal, relatief goedkoop en erg licht. Daarom is het makkelijk en snel aan te brengen op de gevel.

Wat zijn sidings?

Sidings zijn uit de V.S. overgewaaid. In die contreien is deze gevelbekleding al jaar en dag populair. Maar ook in Vlaanderen zie je meer en meer woningen met een sidings gevelbekleding. Sidings zijn van goede kwaliteit en een duurzaam alternatief. Het is bestand tegen zon, wind en regen en verkleurt niet zoals hout dat wel doet. Het is super licht en je plaatst het eenvoudig op verticale metalen stijlen. Het is daarom ook erg populair bij de zelfbouwer.

Soorten sidings

Je kunt zoals gezegd kiezen uit meerdere soorten sidings:

 • Houten sidings
  Hout is een populaire gevelbekleding en houten sidings zijn speciaal geprepareerd met groeven om horizontaal aangebracht te worden op de gevel. Er bestaat een uitgebreid assortiment aan houten sidings gemaakt van hardhoutsoorten zoals merbau of Thermowood.
 • Houtnerf sidings
  Dit is een composiet siding die is gemaakt van houtvezels met kunststof. Het is haast niet van echt hout te onderscheiden. Het biedt het een aantal voordelen, namelijk het is goedkoper dan echt hout, gaat langer mee, verkleurt en vervormt niet, en is bovendien duurzaam. Het is niet voor niks dat veel huiseigenaren voor deze optie kiezen.
 • PVC sidings
  De simpelste siding is gemaakt van PVC. Het is de goedkoopste soort siding en is te krijgen in allerlei kleuren. Bijna allemaal hebben ze een matte en gladde afwerking. Het geeft jouw gevel een moderne en uniforme uitstraling. Het is duurzaam en gaat jarenlang mee.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten