Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Buitengevelisolatie.be Onafhankelijk advies over buitengevelisolatie!
Buitengevelisolatie.be

Afwerking van gevelisolatie

Buitengevelisolatie bestaat uit twee onderdelen. Namelijk de isolatie en een afwerking met gevelbekleding. Het grote voordeel is dat je eigenlijk geheel vrij bent in de keuze van welke afwerking je wilt bovenop de gevelisolatie. Althans, als het mag van de gemeente.

Voor veel mensen is de afwerking vooral een esthetische keuze. Dit zijn de meest gekozen soorten afwerkingen:

 • Houten gevelbekleding
  Hout is een van de meest duurzame bouwmaterialen en een uitstekende keuze als gevelbekleding. Het mooie is dat hout met de jaren verkleurt en iedere woning een authentiek en uniek uiterlijk geeft. Hout heeft minder onderhoud nodig dan veel mensen denken.
 • Crepi pleisterwerk
  Houd jij van modern? Dan is crepi pleisterwerk iets voor jou. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren en texturen om je gevel geheel te personaliseren. Je kunt het pleisterwerk direct op de isolatieplaten aanbrengen. Er is geen extra constructie nodig. Daarom kan het pleisterwerk snel en goedkoop aangebracht worden.
 • Baksteen
  Wie houdt er niet van een mooie en authentieke bakstenen muur? Het is daarom niet gek dat veel mensen voor deze afwerking kiezen. Toch heeft het meer voeten in de aarde dan de andere opties. Een bakstenen buitenmuur heeft zo zijn eigen fundering nodig.
 • Steenstrips
  Mocht zo een fundering jou afschrikken, kies dan voor steenstrips. Die zijn maar 2 cm dik en extra licht. Een gevel van strips is haast niet van echte stenen te onderscheiden. Naast baksteen zijn er ook strips in allerlei andere steensoorten. Voor strips hoef je geen fundering aan te leggen en kan snel en goedkoop aangebracht worden.
 • Gevelpanelen
  Je kunt ook kiezen voor panelen welke in verschillende materialen zoals HPL, aluminium of kunststof komen. De panelen zijn zeer sterk en licht van gewicht. Daardoor kan het snel en zonder al te veel gedoe geplaatst worden. Ook komen ze in verschillende kleuren en met verschillende effecten.

Bekijk alle soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

 

Offertes voor buitengevelisolatie ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende isolatiespecialisten