Gevelleien

Als je jouw buitengevel laat isoleren, moet je twee keuzes maken. Ten eerste welke isolatie je laat aanbrengen. En ten tweede welke nieuwe gevelbekleding je wilt. Gevelleien zijn een uitstekende optie als gevelbekleding. Het geeft jouw gevel een natuurlijk maar toch modern uiterlijk. Het is licht, kan snel aangebracht worden en kost meestal niet eens zoveel. Het is niet verrassend dat gevelleien populair zijn bij zowel renovaties als nieuwbouw.

De voordelen van gevelleien op een rijtje:

 • Modern, strak en natuurlijk uiterlijk
 • Tijdloze gevelbekleding
 • Dun, licht en makkelijk aan te brengen
 • Beschikbaar in verschillende kleuren en texturen
 • Beschermt uitstekend tegen regen en vocht
 • Lange garantie, vaak meer dan 30 jaar

 • 1) Natuurlijke gevelleien

  Veel mensen kiezen voor natuurlijke gevelleien. Het grootste voordeel is dat deze natuursteen langer meegaat dan een mensenleven, namelijk zeker 100 jaar. Eenmaal aangebracht heb je er bijna geen omkijken meer naar. Overal op de wereld kom leisteen voor in de natuur. Er zijn ontzettende veel verschillende kleuren en texturen waar je uit kunt kiezen. Natuurlijke gevelleien hebben kleine verschillen waardoor je jouw gevel een natuurlijk en authentiek uiterlijk geeft. Iets wat niet na te bootsen is met kunstmatige gevelleien.

 • 2) Kunstmatige gevelleien

  Deze leien worden in een fabriek geproduceerd van cementvezels en kunststof. Het grote voordeel van deze kunstmatige gevelleien is dat ze een stuk lichter zijn dan hun natuurlijke broertjes. Een ander voordeel is dat er oneindige mogelijkheden zijn voor kleuren en texturen. De kosten voor kunstmatige gevelleien liggen lager dan bij de natuurlijke gevelleien. Ze hebben wel een nadeel, ze gaan minder lang mee dan de echte gevelleien. Meestal 20 tot 30 jaar. Ook deze gevelleien behoeven haast geen onderhoud.

Prijzen

De prijs verschilt per lei en zijn natuurleien zoals je al kunt raden een stuk duurder dan kunstleien. Voor kunstleien betaal je ongeveer €80 per m2 en ben je ongeveer €115 per m2 voor natuurleien kwijt.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.