Spuitkurk

Als je je gevel gaat isoleren middels buitengevelisolatie, overweeg dan spuitkurk als gevelbekleding. Het is een mooie en egale afwerking die erg op verf lijkt. Maar door de kurk korreltjes heeft het extra isolerende en geluidswerende eigenschappen.

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is een decoratieve gevelbekleding. Het bestaat uit een fijn granulaat van kurk wat vermengd is met acryl. Zoals de naam suggereert, spuit je de bekleding als een soort verflaag over de bestaande gevel. Spuitkurk is er in verschillende kleuren en met verschillende texturen. Je kunt dus jouw gevel personaliseren zoals je zelf wilt. De meeste leveranciers brengen spuitkurk aan op jouw gevel voor €70 per vierkante meter. De aantal lagen en de totale omvang van je gevel zijn prijsbepalende factoren van spuitkurk.

De voordelen van spuitkurk op een rij:

  • Beschermt bestaande gevels tegen vocht en vuil
  • Damp-open, dus vermindert condensvorming
  • Isolerend en geluidswerend
  • Duurzame gevelbekleding
  • Makkelijke en snel aan te brengen

Spuitkurk is geen volwaardige isolatie

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat spuitkurk geen vervanging is van gevelisolatie. Ja, het draagt bij aan een hogere isolatiewaarde, maar het is lang niet zoveel als bijvoorbeeld een houtvezelplaat of PUR isolatie. Het is overigens wel prima te combineren met het aanbrengen van spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie. Of gewoon op zichzelf, als je toe bent aan een frisse gevel en verder niet aan het isoleren bent.

De andere soorten gevelbekleding waar je voor kunt gaan:

Vind de beste expert...

Benader meerdere isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste expert voor jouw opdracht.